Netwerk & Internet
Onze services

Incident response
Direct een IT expert nodig?
Met onze SLA helpen we u vandaag nog!

Data encryptie
Belangrijke bedrijfsdata of andere
data? Wij verzorgen veilige opslag!

Netwerk beheer
Uw netwerk is bedrijfskritisch, wij verzorgen 99,99% uptime in uw bedrijf.

Uitgebreid systeembeheer
Data en netwerken gecombineerd, overal ter wereld uw documenten bereikbaar.
DNS instellingen
Elke website heeft een eigen IP-nummer, een getal als 85.158.166.40. Zulke getallen zijn niet echt gemakkelijk te onthouden. Vandaar dat er een naam aan wordt gekoppeld, denk aan www.consumentenbond.nl. Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort. Een DNS-service vertaalt een opgevraagd webadres naar het IP-adres van de server waarop de website draait.
Waarom een alternatieve DNS server gebruiken?
DNS maakt ons leven dus een stuk makkelijker. Maar je huidige werkt niet altijd zoals je zou willen. Wanneer je te maken hebt met een storing van je DNS server, dan gaat er iets fout gaan bij het vertalen. Dit zorgt ervoor dat je de websites niet meer kunt openen terwijl je dit voorheen wel kon. Zo’n storing is natuurlijk erg vervelend. Er zijn ook veel andere redenen te bedenken waarom je een andere wilt gebruiken.
- Als je internet tijdelijk niet werkt door een storing. Het kan zijn dat er bij je provider een storing van de DNS-server is. Je kunt dan geen IP-adressen meer omzetten in internetpagina’s. Oftewel: websites bezoeken is niet meer mogelijk. Een alternatieve DNS instellen biedt dan uitkomst. Daardoor hoef je het ook bij zo’n storing niet zonder internet te stellen.
- Als je meer privacy wilt tijdens het internetten. Wist je dat je internetprovider en mobiele provider kunnen zien welke websites je via hun verbinding bezoekt? Het zit zo: elke keer dat jouw DNS een webadres voor je vertaalt naar een IP-adres (dus elke keer dat jij een site bezoekt), wordt dat opgeslagen bij je provider. Niet wat je wilt als je graag privacy hebt! Met een alternatieve variant voorkom je dat jouw browsegeschiedenis bij je provider belandt.
Resetten van de router
Het is op afstand lastig te bepalen waarom een specifieke router af en toe een reset nodig heeft. Een algemene verklaring is dat een router op dezelfde wijze functioneert als een computer, dus met een CPU, geheugen en een programma, dat bij een router firmware heet.
Als de software niet geheel foutloos is en er daardoor bijvoorbeeld binnen het geheugen overschrijving van data/tabellen plaatsvindt, kan het functioneren worden beperkt. Daardoor gaat bijvoorbeeld het wifi-deel slechter functioneren of de gehele router komt in een ‘hang-conditie’. Na een reset wordt de router opnieuw geïnitialiseerd en is dan weer ‘als nieuw’. Dat is hetzelfde effect als het opnieuw opstarten van een computer, waarbij ook mogelijke fouten c.q. blauwe schermen verdwijnen.
Indien een reset regelmatig het probleem moet oplossen, dan is de router met de firmware instabiel. Een update naar de laatste versie firmware, als die beschikbaar is, is dan aan te bevelen. Draait de router al met de nieuwste versie en blijft het problemen geven die na een reset verdwijnen, dan kun je bij de provider navragen of inmiddels een beter en stabieler product als vervanging leverbaar is.
Router van Westerman & Klip Digital Solutions
Een router van Westerman & Klip dient u niet te resetten als het internet niet meer werkt. Het beste is om contact op te nemen met Jeffrey en hij kan dan op afstand inloggen in uw router.
Wat wél mogelijk is om uw modem te resetten, deze staat namelijk altijd in bridge modus indien er een Westerman & Klip router achter hangt.
